Je Smartphone Als WiFi-Hotspot Gebruiken

Op vakantie, op het werk, in het café, in het park: er zijn veel plaatsen waar we niet alleen kunnen zitten met onze notebook en een beetje kunnen surfen. Niet omdat de notebook niet werkt, maar omdat het bereik van verschillende Wi-Fi-hotspots nog steeds niet erg uitgebreid is. Dit is natuurlijk vervelend voor degenen onder u die graag een of andere taak in de frisse lucht willen doen. Wil je graag een telefoon aanschaffen om dit te gebruiken als WiFi-hotspot? Kijk dan eens op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/

Het enige netwerk dat voor u beschikbaar is, is meestal het mobiele datanetwerk in dergelijke gevallen. En omdat de meeste smartphones niet echt geschikt zijn voor echte kantoortaken, blijft alleen de notebook aanwezig. De oplossing voor het probleem is heel eenvoudig: gebruik uw smartphone als Wi-Fi-hotspot en begin met surfen.

Hoe Werkt Dit Dan?

De Mobiele Gegevens Moeten Aan Staan

Zorgt ervoor dat het gebruik van mobiele gegevens wordt geactiveerd op uw Android-smartphone, als deze toch niet permanent functioneert, waardoor de batterij per ongeluk wordt leeggemaakt. Hiervoor hoeft u alleen maar naar het gedeelte ‘Draadloos en netwerken’ in uw instellingen te gaan en vervolgens op ‘Mobiele netwerken’ te tikken. Hier activeert u nu het item “Data geactiveerd”. Overigens is voor de Samsung-apparaten de invoer in de instellingen “Gegevensgebruik”, waarna het item “Mobiele gegevensverbinding” is geselecteerd.

Zet De Mobiele Hotspot Aan

Om de smartphone als een hotspot te gebruiken, moet ervoor worden gezorgd dat de verbinding met het datanetwerk vrij snel is. Alles onder 3G of HSDPA geeft je waarschijnlijk alleen grijs haar. Nu hoef je alleen nog maar de mobiele hotspot in te stellen en te starten. In de instellingen van uw smartphone tikt u op “meer” en bezoekt u nu het gedeelte “Tethering en mobiele hotspot”.

Hier kunt u uw eigen Wi-Fi-hotspot onder hetzelfde punt instellen. Dit aspect ziet er ook een beetje anders uit voor Samsung-smartphones, omdat u het gebied voor de hotspot onder “Netwerkverbindingen” zult vinden. Zodra u ‘Mobiele hotspot’ typt, kunt u deze in de rechterbovenhoek configureren. Dat is precies wat je nu doet. Bij de meeste telefoons zoals een iPhone 8 of de galaxy reeks is dit gewoon mogelijk.

Stel Een Wachtwoord In

Net als bij je thuisrouter kun je je kleine privé-netwerk nu een eigen naam geven, de SSID en zelfs een wachtwoord genereren, zodat niemand anders je gegevens gebruikt om te surfen. Beveiligt het netwerk met een WPA2 / PSK-sleutel om veilig te spelen. Sla uw invoer op en het netwerk is ingesteld. Deze hotspot verschijnt in de instellingen als een nieuw item dat u nu activeert. Nu kunt u uw smartphone met elk apparaat gebruiken als een Wi-Fi-hotspot.

Vervolgens Kun je De Pc Verbinden Met Jouw Smartphone

Deze stap is ook als thuis bij je router. Als de WLAN-adapter in de notebookcomputer is geactiveerd, kunt u het kleine ontvanger symbool op het bureaublad gebruiken om alle beschikbare netwerken weer te geven. De hotspot van uw smartphone moet hier ook zichtbaar zijn. Maak verbinding met het netwerk, voer het wachtwoord in en de internetverbinding is gereed.