Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing en demonstratie airbrush door Marissa Oosterlee

1 september van 19:00 tot en met 22:30

 

  • De presentatie en demonstratie is voor beginners en gevorderden.
  • Oosterlee vertelt onder andere over de geschiedenis en de mogelijkheden van de airbrush, dit ook in combinatie met de penseel. Tevens geeft ze een basisuitleg over kleurenleer en kleuren mengen en gouden tips en tricks.
  • Om een goed beeld van Oosterlees werkwijze te krijgen krijg je  een demonstratie van de opbouw van een close up van een oud gezicht met oog.
  • Ter afsluiting krijgt iedereen die nog nooit geairbrusht heeft de gelegenheid tot een experiment in het schrijven van zijn/haar naam.
    Een mooie herinnering aan een fantastische avond!

De droom van Oosterlee was als illustrator voor Walt Disney te werken. De werkelijkheid werd dat ze als illustrator voor bekende spelbedrijven, covers voor bordspellen en videogames ontwierp. Oosterlee maakte op een gegeven moment de keus analoog te willen blijven werken en de digitale wereld van haar branche te verlaten. Ze switchte naar de airbrush om haar creativiteit en vakmanschap  kwijt te kunnen.
Vele opdrachten voor bedrijven en privé volgden. In de airbrush scene staat Oosterlee het meest bekend om haar fotorealistische beelden.  Zij reist al enkele jaren over de hele wereld om hierin masterclasses  te geven.

Via een omweg is Marissa in de voetsporen getreden van haar beroemde grootoom Leo Jansen. Hij was een van de eerste pin up illustrators voor Playboy magazine en heeft vele portretten gemaakt voor beroemdheden als Rolling Stones en de Beatles.

Oosterlee legt zich meer en meer toe in de realistische schilderkunst met de penseel, gecombineerd met de airbrush. Het vrije werk is voor haar een nieuwe uitdaging naast het brushen van portretten in opdracht. Dat zij hierin een ware meester is, kunt u zien in de Expositie Augustus-Oktober.

entree: € 20,- incl. pauzedrankje

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
19:00 tot en met 22:30
Evenement Categorie:

Pin It on Pinterest

Share This

Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hiernaast uw e-mailadres in.

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om dit te bevestigen.