Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Chinees penseelschilderen/Sumi-e mét model

18 november van 09:30 tot en met 14:00

€70,00

           

Alleen op inschrijving!

Datum: Zaterdag 18 november
Tijd: 9.30-14.00 uur
Ontvangst: 9.00-9.30 uur

MAX.12 deelnemers per cursus
MIN. 8 deelnemers per cursus

Kosten:  € 70,00 (incl. alle materialen, modelkosten, koffie/thee en voortreffelijke lunch)

In navolging van de succesvolle workshops  afgelopen voorjaar organiseert galerie De Ruimte in samenwerking met Sonja de Jongh nog een workshop mét model!
Om deze workshop te kunnen volgen heb je enige voorkennis nodig met het tekenen van het figuur. Je hoeft geen ervaring te hebben met de technieken van Sumi-e.

Sonja de Jongh, kunstenares uit Zaltbommel is gespecialiseerd in het Chinees penseelschilderen op rijstpapier. In 2012, 2014 en 2015 heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China. Zij exposeert haar werk in binnen- en buitenland.

Sumi-e komt uit de zencultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm. Oorspronkelijk komt deze kunstvorm uit China en is ontstaan uit de kalligrafie. Door zenboeddhisten werd deze kunst naar Japan gebracht en verder ontwikkeld. Het doel is in enkele trefzekere streken de essentie weer te geven. Het is de kunst van het weglaten. Een zen kenmerk van sumi-e is dat het procés van groot belang is voor het resultaat. De nuances van een penseelstreek, de rijkdom van een vlek, de balans tussen zwart en wit, vol en leeg, kracht en subtiliteit, abstract en figuratief, dat is sumi-e.

U krijgt een beamerpresentatie over de oorsprong en technieken van Sumi-e. Na een demonstratie van enkele technieken gaat u zelf aan de slag met op de achtergrond heerlijke muziek, waarmee u de rust en de concentratie zult vinden.
Er wordt gewerkt met mooie originele Chinese penselen, Chinese inkt en aquarelverf op een rolletje rijstpapier.
Tussendoor wordt u een heerlijke lunch aangeboden in dit all-inclusive arrangement. De lunch wordt bereid door onze huiscateraar Bastronomie uit Mierlo.

Voor inspiratie en voorbeelden kijk op de website van Sonja: www.sonjadejongh.nl

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
09:30 tot en met 14:00
Kosten:
€70,00
Evenement Categorie:

Pin It on Pinterest

Share This

Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hiernaast uw e-mailadres in.

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om dit te bevestigen.